VYRA – Viher- ja ympäristörakentajat ry

  Vihreän yrittäjän asialla

  Me haluamme kasvattaa jäsentemme osaamista ja kannattavuutta sekä edistää viher- ja ympäristörakentamisen sekä kunnossapidon kehittymistä.

  Ota rohkeasti yhteyttä ja liity porukkaan!

  Liity jäseneksi
  Katso Vyra jäsenyritykset
  Katso Vyra yhteisöjäsenet

  MEILLÄ ON OSAAVA JA INNOSTUNUT HALLITUS

  Vyran toiminnasta vastaa syyskokouksen valitsema hallitus, jonka toimintaa johtaa jäsenten valitsema puheenjohtaja. Hallituksen päätösten toimeenpanosta ja päivittäisten asioiden hoitamisesta vastaa yhdistyksen toiminnanjohtaja. Vyran toimintaa ohjaa yhdessä jäsenten kanssa laadittu strategia ja yhteiset arvot.

  Katso tästä toimintastrategiamme

  Hallitusjäsenet

  Jouko Hannonen
  Jouko HannonenVyran puheenjohtaja

  Yritykseni on yli 3 vuosikymmenen ajan keskittynyt pääosin yksityispihojen rakentamiseen. Viime vuosikymmenen aikana ovat viherkatot olleet myös tärkeä osa toimintaamme. Uskon, että viheralan merkitys tulee selvästi kasvamaan maassamme ja haluan olla edesauttamassa tätä kehitystä.

  Jaani Turunen
  Jaani TurunenHallituksen jäsen

  Olen maisemasuunnittelija. Työkokemusta on viherrakentamisen, kunnossapidon, suunnittelun, tuoteneuvonnan, myynnin, viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä. Vapaa-ajalla rakennan puutarhaa mökkitontilla. Työskentelen Ruduksella Formento maisematuotteiden myynnissä.

  Hanna-Kaisa Javanainen
  Hanna-Kaisa JavanainenHallituksen jäsen

  Päädyin viheralalle vuonna 2019, kun sain hienon mahdollisuuden päästä jatkamaan perinteikästä viherrakennusyritystä, joka oli sukupolvenvaihdostilanteessa. On mielenkiintoista päästä soveltamaan diplomi-insinöörinä isoissa yhtiöissä saamiani oppeja kasvavaan viheralan yritykseen. Toimiala on parasta mitä kuvitella saattaa! On hienoa nähdä, miten kauniita ja viihtyisiä ympäristöjä alan toimijat osaavat luoda.

  Jussi Häkkinen
  Jussi HäkkinenHallituksen jäsen
  Olen pitkän linjan viherrakentaja, joka on itseoppinut alalle. Koulutustaustaa on talonrakennuksen puolelta Tekusta. Ympäristörakentaminen kiinnostaa ja työ on palkitsevaa, kun näkee työnsä jäljen.
  Mikko SuomalainenHallituksen jäsen
  Tero Ilomäki
  Tero IlomäkiHallituksen jäsen
  Olen koulutukseltani miljöösuunnittelija ja toiminut viherrakennusalan yrittäjänä nyt 10 vuotta. Opiskeluideni jälkeen toimin yhdessä isossa konsulttitoimistossa infrasuunnittelijana muutamia vuosia. Tietokonemonitorin edessä istuminen ei kuitenkaan ollut minua varten ja onneksi rohkenin lähteä yrittäjäksi viherrakennusalalle. Vyrassa minua kiinnostaa mahdollisuus oppia ja ymmärtää asioista hieman laajemmassa perspektiivissä ja tätä kautta mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Tärkeänä koen ehdottomasti verkostoitumisen ja mahdollisuuden rakentaa tukiverkkoa samanhenkisten ihmisten parissa.
  Juha Liukkonen
  Juha LiukkonenHallituksen jäsen

  ”Olen pitkän linjan ”tieluiskalainen” ja toiminut viimeiset 20 v. kasvualustojen parissa. Kasvualustojen myynti ja tuotekehittely kuuluvat päätehtäviini. Olen koulutukseltani laskentamerkonomi ja viheralan tietoisuutta kartutan olemalla ”mahdollisimman monessa mukana”. Vyran toiminnassa olen ollut mukana välillä aktiivisestikin parisen kymmentä vuotta. Hallituksessakin neljän vuoden pätkä vuosikymmenen takaa. Vyrassa arvostan ihmisiä, hyvää yhteishenkeä ja upeaa verkostoitumisympäristöä. Hieno huippuammattilaisten joukko!”

  Tuomas Saarinen
  Tuomas SaarinenHallituksen jäsen

  Olen toisen polven viherrakentaja Kangasalta. Koulutukseltani olen puistomestari. Viherrakentamisen parissa olen työskennellyt teini-ikäisestä asti ja Vyran toiminnassa olen ollut mukana noin 15 vuotta. Vyrassa on loistava mahdollisuus verkostoitua alan yrittäjien ja tavarantoimittajien kanssa ympäri Suomen.

  Toiminnanjohtaja

  Miisa Uski
  toimisto(at)vyra.fi

  Viher- ja ympäristörakentajat ry

  Viljatie 4 C, 00700 Helsinki
  P. 044 977 0521
  toimisto(at)vyra.fi