VYRA – Viher- ja ympäristörakentajat ry

Vihreän yrittäjän asialla

Me haluamme kasvattaa jäsentemme osaamista ja kannattavuutta sekä edistää viher- ja ympäristörakentamisen sekä kunnossapidon kehittymistä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja liity porukkaan!

Liity jäseneksi
Katso Vyra jäsenyritykset
Katso Vyra yhteisöjäsenet

MEILLÄ ON OSAAVA JA INNOSTUNUT HALLITUS

Vyran toiminnasta vastaa syyskokouksen valitsema hallitus, jonka toimintaa johtaa jäsenten valitsema puheenjohtaja. Hallituksen päätösten toimeenpanosta ja päivittäisten asioiden hoitamisesta vastaa yhdistyksen toiminnanjohtaja. Vyran toimintaa ohjaa yhdessä jäsenten kanssa laadittu strategia ja yhteiset arvot.

Katso tästä toimintastrategiamme

Hallitusjäsenet

Jouko Hannonen
Jouko HannonenVyran puheenjohtaja

Yritykseni on yli 3 vuosikymmenen ajan keskittynyt pääosin yksityispihojen rakentamiseen. Viime vuosikymmenen aikana ovat viherkatot olleet myös tärkeä osa toimintaamme. Uskon, että viheralan merkitys tulee selvästi kasvamaan maassamme ja haluan olla edesauttamassa tätä kehitystä.

Jaani Turunen
Jaani TurunenHallituksen jäsen

Olen maisemasuunnittelija. Työkokemusta on viherrakentamisen, kunnossapidon, suunnittelun, tuoteneuvonnan, myynnin, viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä. Vapaa-ajalla rakennan puutarhaa mökkitontilla. Työskentelen Ruduksella Formento maisematuotteiden myynnissä.

Hanna-Kaisa Javanainen
Hanna-Kaisa JavanainenHallituksen jäsen

Päädyin viheralalle vuonna 2019, kun sain hienon mahdollisuuden päästä jatkamaan perinteikästä viherrakennusyritystä, joka oli sukupolvenvaihdostilanteessa. On mielenkiintoista päästä soveltamaan diplomi-insinöörinä isoissa yhtiöissä saamiani oppeja kasvavaan viheralan yritykseen. Toimiala on parasta mitä kuvitella saattaa! On hienoa nähdä, miten kauniita ja viihtyisiä ympäristöjä alan toimijat osaavat luoda.

Jussi Häkkinen
Jussi HäkkinenHallituksen jäsen
Olen pitkän linjan viherrakentaja, joka on itseoppinut alalle. Koulutustaustaa on talonrakennuksen puolelta Tekusta. Ympäristörakentaminen kiinnostaa ja työ on palkitsevaa, kun näkee työnsä jäljen.
Mikko SuomalainenHallituksen jäsen
Tero Ilomäki
Tero IlomäkiHallituksen jäsen
Olen koulutukseltani miljöösuunnittelija ja toiminut viherrakennusalan yrittäjänä nyt 10 vuotta. Opiskeluideni jälkeen toimin yhdessä isossa konsulttitoimistossa infrasuunnittelijana muutamia vuosia. Tietokonemonitorin edessä istuminen ei kuitenkaan ollut minua varten ja onneksi rohkenin lähteä yrittäjäksi viherrakennusalalle. Vyrassa minua kiinnostaa mahdollisuus oppia ja ymmärtää asioista hieman laajemmassa perspektiivissä ja tätä kautta mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Tärkeänä koen ehdottomasti verkostoitumisen ja mahdollisuuden rakentaa tukiverkkoa samanhenkisten ihmisten parissa.
Juha Liukkonen
Juha LiukkonenHallituksen jäsen

”Olen pitkän linjan ”tieluiskalainen” ja toiminut viimeiset 20 v. kasvualustojen parissa. Kasvualustojen myynti ja tuotekehittely kuuluvat päätehtäviini. Olen koulutukseltani laskentamerkonomi ja viheralan tietoisuutta kartutan olemalla ”mahdollisimman monessa mukana”. Vyran toiminnassa olen ollut mukana välillä aktiivisestikin parisen kymmentä vuotta. Hallituksessakin neljän vuoden pätkä vuosikymmenen takaa. Vyrassa arvostan ihmisiä, hyvää yhteishenkeä ja upeaa verkostoitumisympäristöä. Hieno huippuammattilaisten joukko!”

Tuomas Saarinen
Tuomas SaarinenHallituksen jäsen

Olen toisen polven viherrakentaja Kangasalta. Koulutukseltani olen puistomestari. Viherrakentamisen parissa olen työskennellyt teini-ikäisestä asti ja Vyran toiminnassa olen ollut mukana noin 15 vuotta. Vyrassa on loistava mahdollisuus verkostoitua alan yrittäjien ja tavarantoimittajien kanssa ympäri Suomen.

Toiminnanjohtaja

Miisa Uski
toimisto(at)vyra.fi

Viher- ja ympäristörakentajat ry

Viljatie 4 C, 00700 Helsinki
P. 044 977 0521
toimisto(at)vyra.fi