Viher- ja ympäristörakentajat ovat ympäristörakentamisen ja kunnossapidon moniosaajia

Viher- ja ympäristörakentaminen sekä viheralueiden ylläpito vaatii monipuolista ammatillista osaamista, kädentaitoja sekä luovaa ongelman ratkaisukykyä.

Viher- ja ympäristörakentajilta löytyy monipuolista osaamista aina maanrakennustöistä erilaisten pintojen viimeistelyyn, mm. kiveyksiin, puurakenteisiin ja kasvillisuustöihin.

Pihojen ja puistojen sekä kaupunki- ja katuvihreän toteutus liittyy kiinteänä osana muuhun rakentamiseen, jolloin tekijöiltä vaaditaan hyviä yhteistyö- ja projektin hallintataitoja rakennuskokonaisuuksien sujuvaan läpiviemiseen yhdessä muiden rakentamisen alan ammattilaisten kanssa.

Viheralueiden ammattitaitoinen kunnossapito edellyttää vahvaa viheralan osaamista ja kasvillisuuden tuntemista, jotta hoitotoimenpiteet osataan sekä ajoittaa että toteuttaa oikein.

Panostammalla ammattitaitoiseen rakentamiseen ja osaavaan ylläpitoon toimit kestävällä tavalla, ja vaalit rakennusinvestointiesi arvon säilymistä pitkälle tulevaisuuteen.

Tutustu mallipihoihin
Lataa tästä piharakentamisen kustannusalaskuri

Etsi tekijä

Alla olevasta kartasta löydät oman alueesi jäsenyrittäjät ja heidän yhteystiedot.

Katso Vyra jäsenyritykset
Katso Vyra yhteisöjäsenet

   Etkö löytänyt oikeata yritystä

   Laita meille viestiä, niin välitämme tietosi eteenpäin jäsenyrityksillemme.

   Seuraa meitä facebookissa

   Tiedät mikä on viheralalla ajankohtaista ja tärkeää

   2 viikkoa sitten

   Puutarhaunelma

   ILMASTONMUUTOS HALTUUN – Ennakoi, varaudu ja sopeudu: Pihassa ja puutarhassa.

   Rankkasateet ja lämpötilojen nopea vaihtelu koettelevat hulevesiviemäreiden kapasiteettia. Kiinnitä huomiota hulevesien keräämiseen ja imeytymiseen jo tontilla esimerkiksi istutettujen kasvien avulla. Pihakasvillisuuden määrää lisäämällä tuet sekä veden imeytymistä maaperään sekä monimuotoisuutta omassa pihassasi. Yhteyttävät kasvit sitovat hiilidioksidia ja ovat iloksi kaikille. Ota #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana

   Lue lisää: bit.ly/2O0jW6i
   ... Lue LisääLue vähemmän

   3 viikkoa sitten

   Puutarhaunelma

   Tiesitkö, että viher- ja puutarha-alalla on tarjolla ammatillista, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutusta. Ammatillista koulutusta tarjoaa parisen kymmentä oppilaitosta eri puolella Suomea. Ammattikorkeakoulutusta on tarjolla Hämeen ammattikorkeakoulussa ja yli-opistokoulutusta Aalto-yliopistossa sekä Helsingin ja Turun yliopistoissa. Puutarha-alalla voi opiskella esimerkiksi puutarhuriksi, arboristiksi, viheralueiden rakentajaksi tai hoitajaksi, floristiksi, hortonomiksi, maisema-arkkitehdiksi ja maisematutkijaksi. Alan koulutuksen kattavan esittelyn löydät Viheralan ammattilaiseksi -verkkosivustolta ja haussa olevat koulutukset Opintopolku.fi -verkkopalvelusta. Ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) voi hakeutua myös jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden.📚🌿 @hamk_uas @aaltouniversity @uniturku @universityofhelsinki #arboristi #puutarhuri #viheralueidenrakentaja #floristi #hortonomi #maisema-arkkitehti #maisemantutkija ... Lue LisääLue vähemmän